Известие

Collapse
No announcement yet.

Превъртени километражи......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Превъртени километражи......

......баси досега която и Алфа да съм закачил на Алфадиага, все е била с баран километраж.......нов внос - стар износ, всички са бараникани.....
    Че в тая връзка искам да кажа че явно показанията на километража се променят от самия него, щото оня ден като сменях англииски с евро такъв, и показанията си останаха - значи излиза че километрите се запаметтяват на него.....
    Някой знае ли точната процедура?
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Хубу де друже на моята като излиза че последния рерайтинг (или там както беше на английски) е на 183 а на километраж е 190 какво би означавало че последно някой е барал километража когато е бил на 183 или нещо друго.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Ласт рерайтинг не се гледа - само одометър - плюс това ти си ремапнат, не знам дали това променя нещо......при мен всички коли дето са от джамбази дават разлика, англииските показват реални километри.....не мили, а еквивалента в км.....абсолютно точно и то.....нямам друго обяснение......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Ласт рерайтинг не се гледа - само одометър - плюс това ти си ремапнат, не знам дали това променя нещо......при мен всички коли дето са от джамбази дават разлика, англииските показват реални километри.....не мили, а еквивалента в км.....абсолютно точно и то.....нямам друго обяснение......
        A не си ли забелязал, че на всички коли на одометъра показва едно и също? Едни и съши цифри! Ласт реврайтинг е колко пъти е презаписван софтуера! Моята кола е купувана от салон на Алфа видях я като слиза от автовоза. И беше на 122 000 км. на одометъра ми пише 167 и нещо. До сега колкото и алфи да съм закачал винаги на одометъра пише тези цифри. Еднакви на всички! Не знам какво значи това. Питах тези от алфадиаг и не нищо не ми обясниха.

И ДА, Километрите се записват в километража. В компютъра обаче се записват също.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Ники значи като има дадеш одометър и показва различно от това на киломертажа при тези с въщан километраж така ли. А
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първия шот ми е от преди 20 дена, втория от вчера......
            Точно толкова колкото съм минал......показанията на километража ми са 122330 в момента.....

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            До сега колкото и алфи да съм закачал винаги на одометъра пише тези цифри. Еднакви на всички! Не знам какво значи това.
            При мен не е така - всяка е различно....но най фрапантното беше километраж на 170к, алфадиага показа 301к......
            Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 21:11.

Comment

при мен колометраж 49xxx а алфа диаг с 2000 по малко т.е. 47xxx. Но утре ще видя и това last rewriting
              ферарист с каква програма барна тази готина снимка (щота аз ползвам една snage, ама не мога да ги направя така добре)
              Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                при мен колометраж 49xxx а алфа диаг с 2000 по малко т.е. 47xxx. Но утре ще видя и това last rewriting
                ферарист с каква програма барна тази готина снимка (щота аз ползвам една snage, ама не мога да ги направя така добре)
                И при мене пише 1677722 на одометър.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                  Ми де да знам, на жената на лаптома ми е диага че да мога в движение да го ползвам, някакъв Видшот май беше, щото може и видео да ти снима в движение, щото не върви да карам и да гледам лаптопа, и затва после си гледам записа.....

Comment

алфадиага чете ли климатроника на 1.8 98год.
                    @deksi@alfa 156 1,8 twin spark s obiknovenna gazova

Comment

За това най - добре като на моята, там където трябва да пише на колко хиляди километра е, изписва само чертички !!!

Comment

Моята 146ца като я закачихме пишеше 900,000 и нещо км....а съм сигурен, че не беше на толкова....тая новата сега пак някакви откачени стойности показа....
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Danail_Danov Покажи съобщение
                          За това най - добре като на моята, там където трябва да пише на колко хиляди километра е, изписва само чертички !!!
                          Колега някой некомпетентен ти е трил из софтуера и е скапал паметта и аз го имам тоя проблем а колата ми е от сервиз в италия и то на алфа !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Километражът е с процесор. Не помня точно кой, но търсих програматор за него. След като видях цените, реших, че не си струва. Другият вариант е - взимат километражи от ударени коли - отзад имат лепенки за датата на производството.
                            Колкото до колите, внасяни у нас - не всички са с променени. 'Чел' съм три коли на Горубляне - две бяха ОК, третата с разлика около 200 000км
                            П.П. От къде мога да си изтегля нова версия на AlfaDiag със съответните библиотеки?
                            Last edited by Godfather; d.m.y г., 17:52. Основание: допълнение

Comment

Добре де че ги бутат е ясно, всички го знаем. А когато показва да речем на километраж 130к а на диагностика незнам точно къде но поакза реални 160к ... може ли да се вярва изобщо, че 160к са реалните?
                              145 1.4 16v '00 малката 156 2.0 '00 гоуемата

Comment

Working...
                              X